Portret Koning Willem-Alexander

Het schilderij van Mieke is verkozen een prominente plek te krijgen in het nieuwe stadhuis van Gemeente Cranendonck. Haar portret van Koning Willem-Alexander werd gekozen uit vijftien ingezonden stukken bij een wedstrijd uitgeschreven door de gemeente.

In het Eindhovens Dagblad stond dit bericht:

Koning Willem-Alexander - Mieke Corvers

CRANENDONCK – Vijftien keer koning Willem-Alexander op het doek, maar allemaal net even wat anders. Het portret van Mieke Corvers uit Maarheeze kwam dinsdagavond als winnaar uit de bus.
Het portret komt te hangen in de vergaderzaal van de Smeltkroes en krijgt daarna een plekje in het verbouwde gemeentehuis in Budel.
Met de troonswisseling moest – net als in andere gemeentehuizen en rechtszalen – ook het portret van de majesteit veranderen. Cranendonck besloot de eigen burgers daarvoor in te schakelen en schreef een wedstrijd uit onder amateurkunstenaars in de gemeente.

Er kwamen zeventien inzendingen, waarvan er vijftien overbleven omdat twee makers zich niet aan de voorwaarden hielden.
De voorzitters van de oranjecomités maakten de eerste selectie, daarna was het aan de inwoners om hun stem uit te brengen. In totaal hebben 341 inwoners een stembriefje ingevuld.
Alle vijftien werken zijn nog tot eind van deze maand te zien in de Smeltkroes. Nu staan ook de namen van de kunstenaars erbij vernoemd.

Bron (E.D. 3 juli 2013)